preskoči na sadržaj

Osnovna škola Brezovica

Login

Osnovni podatci

OŠ Brezovica ima upisno područje koje se, osim na dvije gradske četvrti (GČ Brezovica i GČ Novi Zagreb Zapad), proteže i na 5 katoličkih župa koje imaju sjedišta u Brezovici, Lučkom, Klari, Kupincu i Dubrancu. 

Crveno su granice Grada Zagreba, a žuto granice našega upisnog područja.

Riječ je o gotovo 110  km² na kojima je smješteno naših 5 područnih škola: Demerje, Dragonožec, Hrvatski Leskovac, Kupinečki Kraljevec i Obrež, a koje polaze učenici od 1. do 4. razreda. Središnji objekt nalazi se u Brezovici gdje se školuju učenici od 1. do 8. razreda. U ukupno 50 razrednih odjela školuje se više od 1100 učenika, kako koje školske godine.

Ukupno je 94 zaposlenih, od čega 26 učiteljica i učitelja u razrednoj nastavi, 40 predmetnih učiteljica i učitelja i 4 stručne suradnice. Od 72 člana Učiteljskog vijeća njih 7 ima status mentora. 18 osoba zaposleno je u pratećim službama. Gotovo ¾ učenika svakodnevno u školu prevoze 3 autobusa koja dnevno prelaze preko 800 km. Nastava se odvija u dvije smjene.

2008. godine Nacionalni centar za vanjsko vrednovanje obrazovanja testirao je znanje svih učenika četvrtih i osmih razreda u Republici Hrvatskoj. Grad Zagreb, kao županija, ostvario je uvjerljivo najbolje prosječne rezultate među 21-om hrvatskom županijom. Naši učenici predmetne nastave, usprkos činjenici da su u većini tzv. učenici putnici, što je otežavajuća okolnost, ostvarili su ne samo bolji prosječni rezultat od svojih vršnjaka u RH, nego je njihov prosječni rezultat bio bolji i od prosječnog rezultata najuspješnije županije u Hrvatskoj, tj. od rezultata ostvarenih u Gradu Zagrebu. Učenici razredne nastave ostvarili su u prosjeku bolji rezultat od prosječnog rezultata u Hrvatskoj. 

 

 
preskoči na navigaciju