preskoči na sadržaj

Osnovna škola Brezovica

Login

Kutak za učenike
RSS


 

Kreativna likovna radionica za darovite učenike 

Kreativna likovna radionica za darovitu djecu 5. i 6. razreda održala se u utorak 8. prosinca 2015. u OŠ Brezovica.

Tema radionice bila je izrada božićnih ukrasa.

Djeca su potaknuta da kod kuće isprobaju neku novu tehniku izrade ukrasa i da koriste neuobičajene materijale. Učenici, koji su željeli, mogli su isprobanu tehniku demonstrirati ostalim učenicima na radionici. Posebno zanimljiva bila je tehnika origamija koju je predstavio jedan učenik. Na radionici su učenici bili raspoređeni u timove.

        

Zadatak je bio od bijelog hamer papira izrezati bor, osmisliti i napraviti ukrase, odabrati boje koje će prevladavati i na kraju okititi bor. Cilj radionice bio je potaknuti djecu na kreativne i inovativne ideje, dok su sam izgled i estetika bora imali sporednu ulogu.

   

Poznato je da djeca kroz kreativno izražavanje uče o svijetu oko sebe i razvijaju se, što pozitivno utječe na samopouzdanje, samokontrolu i samostalnost. Također se kroz radionice razvija timski duh te pruža mogućnost svakom učeniku da grupi doprinese na jedinstven način.

Darovitost uključuje tri osnovne skupine osobina: natprosječne opće sposobnosti, specifične vještine i visok stupanj kreativnosti.

Ovom radionicom najviše se željelo potaknuti kreativne procese i razvijati sposobnost snalaženja u novim situacijama.

                                                  Irina Turina, stručna suradnica psiholog

 

preskoči na navigaciju